“Actualment, hi ha molts moviments socials alternatius dispersos als quals s’ha de donar veu”

Existeix una correlació entre l’evolució del cristianisme en el seu origen i els moviments socials alternatius actuals? Què pot ensenyar el passat per a actuar al present? El catedràtic i el doctor en sociologia, respectivament, Ramón Flecha i Josep Maria Pascual Esteve, van respondre aquestes i més qüestions al diàleg ‘Reflexió sociològica sobre els canvis de societat en el present i el passat’, organitzat ahir dilluns, 27 de maig, per l’Editorial Hacer, a l’Ateneu Barcelonès.

La Revista AIGOB publica la seva edició número 50

Aquest mes de maig s’ha publicat el número 50 de la Revista de la Asociación Internacional para la Gobernanza, la Ciudadanía y la Empresa. Aquesta edició compta amb els articles del Director d’Estratègies de Qualitat Urbana, Josep Maria Pascual, i un dels seus consultors, Xavier Godàs. L’article de Josep Maria Pascual tracta sobre la responsabilitat…

Les paradoxes de la Governança

Les ciutats són complexes i es troben en un procés constant de canvi, el que moltes vegades implica que a la seva governança hi hagi paradoxes. En aquest sentit, aquest llibre es mostra com un recull de les principals paradoxes de la governança actual, dividides en tres grans temàtiques: la innovació i el canvi, la…

Gentrificació i pauperització de les metròpolis

L’Issue Paper número 7 de l’Observatori Metròpolis es titula ‘Gentrificació i pauperització de les metròpolis’. La publicació, elaborada per l’expert en desenvolupament urbà, Josep María Pasqual, exposa els fenòmens de l’expulsió urbana i les societat globals. L’informe proposa una sèrie de recomanacions per abordar la problemàtica de la gentrificació a les metròpolis: impulsar plans d’acció,…

Les ciutats davant el canvi d’era

Les ciutats, i específicament una nova governança urbana són la clau per conduir adequadament el canvi d’era que es va iniciar a finals de la dècada de 1980 i posar fi a la crisi societària.

El papel de la ciudadanía en el auge y decadencia de las ciudades. El fin del gerencialismo o la recuperación de lo público y sus actores

La present publicació analitza com s’aconsegueixen desenvolupar econòmicament i socialment les ciutats, i també com aquestes entren en decadència, i el paper que té el govern local. Un desenvolupament urbà marcat per la manera de governar, i molt especialment, per l’impacte que té el paper actiu o passiu de la ciutadania i dels principals actors en relació a la ciutat.