El projecte se centra en l’elaboració d’una proposta consensuada d’orientacions i criteris per l’abordatge dels conflictes “d’aquí no”, singularment, aquells vinculats al desplegament de serveis i programes socials.
Es vol elaborar un marc de referència per l’abordatge del fenomen dels NIMBY, és a dir, les resistències i l’oposició de determinats sectors de la població que es produeixen en el procés d’implantació d’alguns serveis, especialment aquells vinculats a aquells sectors més vulnerables de la població, ja que consideren que aquesta decisió els afecta negativament.
El document a elaborar ha de constituir una base sòlida per orientar les accions dels govern locals, les entitats i associacions ciutadanes, els partits polítics, els col·legis professionals i els mitjans de comunicació; els quals poden exercir un rol clau per fer front, de forma positiva, aquests fenòmens.
El procés d’elaboració contempla un procés de consulta i diàleg –individual i col·lectiu- amb persones coneixedores del tema; i en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i la Federació Catalana de Drogodependències.
Ajuntament de Barcelona.
Federació Catalana de Drogodependències.