El director d’EQU va inaugurar l’acte celebrat a Santiago de Compostel·la amb una conferència sobre agendes territorials estratègiques

 

Del 18 al 21 de novembre, la Fundació Casa Ria, amb el suport de la Xunta de Galícia, va celebrar a Santiago de Compostel·la el seminari ‘Cap a una agenda territorial de Galícia. La integració urbana i rural’. L’acte, celebrat a la seu de la Fundació, va reunir experts en planificació territorial per debatre les oportunitats i reptes que presenta el desenvolupament d’una agenda territorial a Galícia.

El director d’Estratègies de Qualitat Urbana (EQU), Josep Mª Pascual, va intervenir en la jornada inaugural amb una conferència destacada sobre agendes territorials estratègiques, detallant les passes necessàries per desenvolupar una governança eficient de les agendes territorials. El consultor va posar èmfasi en la importància d’organitzar i coordinar els actors implicats en el territori per millorar la capacitat d’organització i acció conjunta.

 

L’Acord Ciutadà, exemple inspirador

El seminari es va desenvolupar durant quatre dies, en els quals es van identificar temàtiques, es van consensuar posicionaments i es van plantejar polítiques que puguin configurar un enfocament territorial per al desenvolupament i la protecció del territori gallec en les pròximes dècades.

El focus de la jornada es va posar en el ‘com’, el procés, tractant temes sobre territori i mobilitat, habitatge i espai públic, i cohesió social i capacitació.

Una desena d’experts gallecs i convidats, entre els quals s’inclou Josep Mª Pascual, van aportar el seu coneixement i experiència en processos de bones pràctiques relacionats amb el territori. Precisament, en la darrera jornada, celebrada el 21 de novembre, va estar present l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, un dels projectes cabdals d’EQU, que va ser exposat com a exemple d’èxit de col·laboració publicoprivada i social en la governança de la ciutat de Barcelona. La presentació va ser a càrrec d’en Rafel López, educador social, president del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) i un dels referents de l’Acord Ciutadà.