La 18ª Conferència OIDP acull la presentació del llibre on es presenten experiències de diferents governs locals regionals.

 Els dies 25, 26 i 27 de novembre es va celebrar a Barcelona la 18ª conferència d’OIDP, l’esdeveniment de referència sobre democràcia participativa a nivell mundial. Enguany els temes eren la democràcia directa, la iniciativa ciutadana i els ecosistemes de democràcia inclusiva.

En aquest context es va presentar el llibre “Democracias disruptivas: prácticas participativas en política, economía y sociedad”, coordinat per José Luís Sánchez Martín i on s’inclou un capítol sobre l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva escrit per Josep M. Pascual Esteve, director d’Estratègies de Qualitat Urbana i Secretari Tècnic de l’Acord Ciutadà.

Josep M. Pascual Esteve va participar en la presentació del llibre juntament amb Alícia Trepat, experta en nova economia; José Luís Sánchez, 2n tinent d’alcalde i conseller d’economia, hisenda i participació ciutadana a Miranda de Azán (Salamanca); i Octavi de la Varga, Secretari General de Metropolis.