arteixo equ agenda urbana ministeri

El projecte, desenvolupat per EQU amb la col·laboració d’AOSA, serà exposat com a exemple de bona pràctica a la web de l’Agenda Urbana Espanyola. 

L’estratègia i agenda urbana del municipi gallec d’Arteixo, desenvolupada per Estratègies de Qualitat Urbana (EQU) amb la col·laboració d’AOSA, va ser presentada el passat 12 d’abril al Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana com a cas d’èxit i pioner a tot l’estat espanyol.

 

La subdirectora general de Polítiques Urbanes del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Sonia Hernández Partal, va rebre la comitiva composta per l’alcalde d’Arteixo, Carlos Calvelo; el coordinador general de Planificació Estratègica a l’Ajuntament d’Arteixo, Víctor Ramos; i el director d’EQU, Josep Maria Pascual; els quals van explicar els detalls de l’estratègia i agenda urbana d’Arteixo, municipi de la província de A Corunya, que ha esdevingut un projecte pioner en tot l’estat.

 

Hernández va mostrar interès per l’enfocament general del projecte i, en concret, per dos factors: El plantejament de l’organització i governança, i el fet que sigui una agenda compartida amb tots els actors d’Arteixo i elaborada per a ser executada.

 

L’exemple de bona pràctica de l’agenda urbana d’Arteixo s’exposarà a la web de l‘Agenda Urbana Española. En un futur, la intenció és que el cas d’èxit es presenti en un congrés dedicat a aquesta temàtica.